Nefes

Nefes ve İletişim Sorunları

Yaptığım nefes seanslarında kişilerin nefes alış veriş alışkanlıkları üzerinde çalıştıkça yaşadıkları sorunlara bakış açılarının değiştiğini, bedensel, zihinsel ve ruhsal sorunlarının üstesinden daha kolay geldiklerini görüyorum. Bu yüzden daha mutlu daha huzurlu ve daha başarılı bir yaşam için herşeyden önce “nefes” alışkanlıklarının değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Öte yandan kurduğumuz ilişkilerin kalitesi, yaşamımızın kalitesini belirliyor. İletişim şeklimiz, yaşamın şu 3 temel alanda bizi direk olarak etkilediği için nefes koçluklarında iletişim sorunları üzerine odaklanıyorum:

1-) ÖZEL HAYAT

Sevdiklerinle Daha Güçlü Bir İletişim Kurmak İster Misin?

Eşinle, sevgilinle, çocuğunla, akrabalarınla veya arkadaşlarından biriyle kurduğun ilişkide bir problem varsa yaşamın tüm neşesi kaçar.

Kendini mutsuz, huzursuz ve eksik hissedebilirsin.

Bunu değiştirmek istiyorsan, onların değişmesini beklemek yerine sen bir adım atabilirsin.

İlk olarak onlarla kurduğun iletişime bakman gerekiyor.

2-) İŞ HAYATI

İş Hayatında Senin ve Ekibinin Performansı Kurduğun İletişime Bağlı!

İster kurumsal hayat ol, ister kendi işinin sahibi ol; ne kadar başarılı olduğun kurduğun iletişime bağlı.

Kurumsal hayatta isen ekibinle, yöneticinle veya çalışma arkadaşlarından biriyle ilişkinde bir problem varsa çalışma arzun ve performansın düşer. Hatta işe gitmek bile istemeyebilirsin. Süreç düzelmezse, belki işi bırakıp şirketini değiştirmeye kadar gidersin.

Kendi işini yapıyorsan da ekibinle, müşterilerinle ve hizmet aldığın kişilerle doğru bir iletişim kuramazsan, maddi ve manevi olarak zarara uğrayabilirsin. Üstelik her zaman onlar kendilerini haklı görürler. Suçlu olan günün sonunda sen olursun.

İş hayatında daha uzun süreli ve kalıcı başarının yolu nefesin alışkanlıklarını değiştirmekten ve iletişimle ilgili yetkinliklerini geliştirmekten geçiyor.

3-) KENDİNLE OLAN İLETİŞİM

Kendinle Olan İletişimini Güçlendirip Özgüvenini ve Motivasyonunu Artırmak İster Misin?

Kendine verdiğin sözleri tutabiliyor musun? Hayatta yapmak istediklerini ertelemeden, ötelemeden, geciktirmeden gerçekleştirebiliyor musun?

Başkalarına “Hayır” demekte zorlandığın için istemediğin şeyleri yapmak zorunda kalıyor olabilirsin. Ya da “aman onlar üzülmesin, aman şimdi laf olmasın” diye başkalarını mutlu etmeye çalışmaktan bugüne kadar kendini ihmal etmiş olabilirsin.

Kendinle olan iletişimini iyileştirdiğinde, özgüveninin ve motivasyonunun da artacağını göreceksin.

Bu konuda desteğe ihtiyacınız varsa uzmanlaşmış, çevrenizde bildiğiniz güvendiğiniz ICF (International Coaching Federation) üyesi bir kurumdan eğitim almış, yetkin bir koç ile çalışmanızı tavsiye ederim. Zira kendiniz gibi davranmazsanız, kendinizi sevmekte zorlanırsınız.

“Amacım, nefes seansları ile dönüşümünüze yardımcı olmak.”

Sarp Ertekin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir